Wulf Dorn - Fobi

2 yorum

Herkese Merhaba...

Yepyeni bir yorumla karşınızdayım.Beni tanıyan bir çok kişi gerilim kitaplarına olan hayranlığımı bilir. Hani bazılarımız der ya;'' aşk romanı olmadan yaşayamam ya da romans olmadan uyumam'' diye işte aynı durum benim içinde geçerli... Tabii ki bu gerilim romanlarında beğendiğim,özellikle bu yazarın kitabı çıksın hemen alacağım dediğim yazarlar var. Bunlardan birisi Wulf Dorn. Bu adam ne zaman kitap yazsa hemen kitabını teymin ediyorum tabii ki alır almaz da okumaya başlıyorum. Tabii ki bu durum Fobi içinde geçerli.

Fobiye çok büyük umutlarla başladım fakat hayal kırıklığıyla okudum son satırlarını.''Neden'' dedim ağlamak istiyordum, ''Nerede Psikiyatrist'i yazan Wulf Dorn nerede hani? Benim için çok büyük hayal kırıklığı oldu bu kitap.Diğer kitaplarıyla karşılaştığımızda (benim için özellikle Psikiyatrist) çok sönük kalmış. Yazar,olayın gizemi,merakını canlı tutsa da maalesef bu kitabında bir çok şey sönük kalmış. Sosyal mesaj içermeye çalışan bu kitapta olaylar çok basit kalmış. Açıkçası Wulf Dorn'a yakıştıramadım. Hele sonunu hiç anlamadım,nasıl bir finaldi çözemedim çok havada kalmış. Sevgili yazarımız,son sayfalarda kendi ve hayranları arasındaki mektuplaşmayı paylaşmış. Hatırlarsanız ilk kitapta bir karakterimiz vardı Mark Behrendt, bu kişi ilk kitapta olan Lara Baumann olayında karşımıza çıkan kişi.Bir çok kişi onun ne yaptığını sormuş Wulf Dorn'a . Niye sorarsanız ki bırakın orada kalsın ellemeyin,hayalinizde kalsın. Bence Mark'tan önce merak edilmesi gereken kişi Eyüp. Kim bu kişi? Nereden çıktı? O kadar üstünkörü anlatmış ki yazar, hiç bir şey anlamadım. Bu kadar kötü bu yazara,bu kadar kötü bir çevirmen verilir. Tebrikler Pegasus.. 

Bu kadar eleştiriden sonra  kitabın konusundan da az birazcık bahsedeyim size; Sarah, eşi ve oğlu Harvey ile birlikte gayet mütevazi bir şekilde yaşamaktadır. Fakat Sarah ve eşi son zamanlarda birbirlerinden o kadar uzaklaşırlar ki neredeyse hiç konuşmazlar. Kısaca herkes kendi hayatını yaşıyor. Bir gece Harvey korkarak annesinin yanına gelir ve cama birinin tıklattığını söyler. Harvey'e inanmayana Sarah onun bir ağaç dalı olduğunu ve korkmaması gerektiğini söyler. Harvey, tekrar uyuduktan sonra eve gelen kocasının sesini duyan Sarah kocasını karşılamak için yanına gider,fakat fark eder ki aslında gelen kocası değil,onun giysilerini giyen,onun arabasını kullanan bir yabancı olduğunu fark eder. Sarah bu durumu ihbar ettiğinde kimse Sarah'a inanmamıştır, o yüzden en yakın arkadaşı Mark'tan yardım istemekten başka çaresi kalmamıştır.

Burada şunu da belirtmek isterim ki Müslümanlık adı altında Müslümanlığın eli bombalı insanlar olarak tanıtılması bence kitabın en hatalı en vasat kısmıydı... 

Bunlar benim fikirlerim,katılan olur ya da olmaz saygı duyarım. Okunur mu derseniz? Bence hayır onun yerine farklı bir kitap okuyun daha iyi bence...

Keyifli Okumalar...





Kitabın Tanıtım Yazısı;

Orijinal Adı:Phobia
Yazar:Wulf Dorn 
Yayınevi:Pegasus Yayınları 
Goodreads Puanı:5/3,09

Kapıları kilitle!
Korku soğuk hava gibi
İçeri sızmak istiyor…
 
Dondurucu bir kış gecesi kocasının arabası evin önünde durur. Sarah kocasını karşılamaya iner ama mutfaktaki adamın o olmadığını anlar. Yabancı eve arabalarıyla gelmiş, içeri kocasının anahtarıyla girmiş ve onun gibi giyinmiştir. Sarah’nın ise yüzünde yara izleri olan ve kendisine karısıymış gibi davranan bu adama inanmış gibi yapmaktan başka çaresi yoktur, çünkü altı yaşındaki oğlu Harvey yukarıda uyumaktadır. Kendisi ve oğlu kestiremediği bir tehlikenin ortasındadır. Kocası kayıptır. Sarah’nın kâbusu ve mücadelesi işte o gece başlayacaktır…
 
“Ürkütücü! Dorn okuduktan sonra insan ışığın değerini daha iyi anlıyor.” Bunte
 
“Dorn okuyucuyu büyülüyor ve korku dolu bu hikâyeyi gerçekte yaşıyormuş gibi hissettirmeyi ustaca başarıyor. Dâhiyane.”
Paul Cleave
 
“Wulf Dorn bu işi iyi biliyor. Abartılı bir dil kullanmıyor ve ucuz numaralara kalkışmıyor.” Süddeutsche Zeitung
 
“Çok zekice yazılmış, bir nefeste okunan bir roman.” Andreas Eschbach
 
 “Almanya’nın en iyi psikolojik gerilim romancılarından biri.” Brigitte
 
“Wulf Dorn’un yazım sanatı hayatımızdaki deliliğin labirentlerinde gezinerek okuyucularına ipuçları bırakıyor ve gerilim türünü adeta
 baştan yaratıyor.” La Stampa
 
“Heyecandan ve meraktan sizi uykusuz bırakacak nefes kesici bir gerilim.” Ruhr Nachrichten

2 yorum :

  1. Uzun zamandır kitap okuyamıyorum. Bu kitap, kitaplığımda okunmayı bekleyenler arasında inşallah sırası geldiğinde okuyacağım. Kitap yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil