Adam Nevill / Daire 16

Hiç yorum yok
                                           

 Orjinal Adı:Apartment 16
Yayın Tarihi:Ekim.2014
Sayfa Sayısı:408
Yayınevi:Pegasus Yayınları 


Merhaba,yeni bir romanla karşınızdayım :) Yeni bir kitap,yeni bir macera. Pegasus Yayınların'dan çıkan ''Daire 16'' Adam Nevill'e ait gerim gerim geren bir gerilim romanı.

Adam Nevill,yanılmıyorsam eğer bu ilk kitabı. Hoş ikinci kitabı da Pegasus'tan çıktı ama daha kısmet olmadı onu okumak için.
Adam Nevill,yeni bir yazar olduğundan dolayı yazar hakkında bir kaç araştırma yaptım.1969 yılında İngiltere'de doğan bu yazarımızın bu kitabı da dahil olmak üzere toplam yedi kitabı bulunmaktadır. Yazdığı eserlerden bir çok başarı ödüllü almıştır. İnşallah diğer kitapları da yayınevinden bir an önce çıkar fazla bekletme bizi Pegasus :) .

Neyse gelgelelim kitabımızın konusuna;tabii yeni yazar olduğu ve gerilim tarzı kitaplar sevdiğim için gözümü kırmadan aldım kitabı fakat kitabı okumaya başladıkça sıkılmaya başladım kendi kendime hayır olmaz ne olur sıkmasın beni dedikçe kitabın içine bir türlü giremedim. Taa ki ilk 100 sayfayı devirdikten sonra ve sonra muhteşem bir dünyanın kapılarını açmış oluyorsunuz. Evet konuyu biraz dağıttığımın karşındayım;neyse konuya girelim..

Apryl,artık maddi yönden sıkıntıların biteceğini hayali ile hiç görmediği ölen teyzesinin oturduğu lüks bir muhitteki deki evini satmak için İngiltere gelir. Eve girdiğinde Apryl,teyzesinin neredeyse 1940'larda yaşadığı görür. Çünkü evdeki bütün eşyalar o döneme aittir. Eşyaları toparlarken Apryl, günlükler bulur ve onları okumaya başlar. Okudukça aslında teyzesinin ülkeden kaçmak isteğini fakat kaçamadığını,teyzesi gibi diğer bir kaç komşusunun da kaçamadığını fark eder. Araştırmaya devam ettikçe Apryl fark eder ki bütün bunlara daire16'nın  sebep olduğunu anlar.

Roman,size kendisini okutturuyor,fakat sonu bir anda bitiyor.''E yani bitti mi şimdi dediğim oldu'' açıkçası. Diğer bir gözüme çarpan durum ise,roman bir sıkışmışlık içinde hep aynı yer,aynı sokak,aynı muhit fazla açılmıyor, Gereksiz uzatmalar var.

Diyeceksiniz ki ''Okumaya değer mi diye?''. Evet ,bence değer,bence bir şans vermek için değer.
Özellikle gerilim kitaplarını sevenlere özellikle tavsiye ederim.

Keyifli Okumalar.....

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder